Cele mai interesante si mai „de suflet” decoratiuni de Craciun sunt cele facute manual, unicate, imperfecte, inspirate din natura.

Nu iti trebuie buget consistent, doar putina indemanare si idei inspirate. Conuri si crengute de brad, lumanarele, globuri ramase de anul trecut, sfoara si panza de sac, ba chiar fructe uscate si scortisoara, acestea sunt „ingredientele” necesare pentru realizarea celor mai tari ornamente pentru Craciun.

2butterflies-1.jpg

Ai putea sa incepi de pe acum. Potrivit artistului floral Paula Stan, e indicat sa combini elemente ce, impreuna, spun aceeasi poveste. „Tendinta este de a incarca aranjamentul cu multe decoratiuni, insa e important sa stim cand sa ne oprim. Un aranjament trebuie sa contina un singur element principal, care va fi accesorizat cu detalii ce se regasesc in aceeasi tematica”, spune specialistul, care ne da cateva idei.

2butterflies-2.jpg

O coronita se poate realiza foarte usor din crengute de brad decorate cu fundite din material de sac, conuri de brad, felii uscate de portocala si mar, sfoara si scortisoara. Nu costa mult si, pe langa faptul ca e frumoasa, are o mireasma ideala pentru a intregi atmosfera Sarbatorilor de iarna. Mai poti realiza ornamente accent: pe o tava sau pe o farfurie sclipitoare pune globuri, lumanarele, crengute verzi, precum si micute suveniruri de cumparat ce infatiseaza cerbi, ingerasi, caluti, casute, saniute.

2butterflies-3.jpg

Pentru masa de Craciun, poti opta pentru un aranjament din crengute de brad, combinate cu crengute de pin, tuia, dar si frunze de eucalipt. Poti presara zapada artificiala si decora cu flori de bumbac, mici globuri si lumanarele.

 

Sursa: Click!